CABERNET-ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ


 

Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Κατάταξη: Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος (ΠΓΕ)
Ποικιλιακή σύνθεση: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Αγιωργίτικο


 

Αμπελώνες: Πλαγιές Νεμέας με υψόμετρο 370μ. για το Αγιωργίτικο και ορεινή Κορινθία για το Cabernet Sauvignon
Στρεμματική απόδοση: 850-900 kg/στρέμμα
Hλικίες φυτών (μέσος όρος): 35 και 30 έτη αντίστοιχα
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρά οινοποίηση με εκχύλιση 20-25 ημερών ανά ποικιλία και ωρίμανση ποικιλιακού οίνου για 12 μήνες σε 50% καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια και 50% δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225lt. Παραμονή στη φιάλη για 8 μήνες σε συνθήκες κάβας.


 

Αλκοολικός Τίτλος: 13,5%
Ανάγοντα σάκχαρα: 1,5g/L
Ολική Οξύτητα: 5,2g/L
pH: 3.60
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ένα εκλεκτό ποικιλιακό κρασί με λαμπερό πορφυρό χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων όπως βατόμουρο και μήλο που συνδυάζονται αρμονικά με το διακριτικό άρωμα της γαλλικής δρυός. Ικανοποιητικό και ισορροπημένο σώμα. Μεγάλης διάρκειας επίγευση με πολυπλοκότητα αρωμάτων.
Συνοδεύει: Πικάντικα τυριά, κόκκινο κρέας με πλούσιες λιπαρές σάλτσες και αλμυρά αλλαντικά.

 

επισκεφθείτε μας