Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Με ανοιχτές πόρτες για το κοινό και ελεύθερη είσοδο θα είναι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το Κτήμα Μπαϊρακτάρη για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως “Οινοτουρισμός ορίζεται ο τουρισμός του οποίου ο σκοπός είναι η επίσκεψη σε αμπελώνες, οινοποιεία, δοκιμή, κατανάλωση και/ή αγορά κρασιού”. Ο Οινοτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού της γενικότερης κατηγορίας της Γαστρονομίας, ενισχύει την γεωργία και την ανάπτυξη απομακρυσμένων περιοχών της υπαίθρου και ζωντανεύει τον πολιτισμό και τις τοπικές παραδόσεις, δημιουργώντας πακέτα εμπειρίας για τους οινοτουρίστες.

Ο οίνος συνδέεται με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις καλλιέργειες και το εμπόριο των Ελλήνων. Από τα προϊστορικά χρόνια έως και τα χρόνια του Βυζαντίου δημιουργήθηκε η τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας και παραγωγής οίνου καθώς και ένας ολόκληρος πολιτισμός γύρω από το κρασί. Το κρασί αποτελούσε και αποτελεί βασικό στοιχείο διατροφής για το καθημερινό τραπέζι του Έλληνα

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα  να δοκιμάσουν νέες και παλαιότερες σοδειές, να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου και να δουν από κοντά  τους χώρους παραγωγής,  ωρίμανσης και παλαίωσης των κρασιών.

Μια επίσκεψη είναι η τέλεια ευκαιρία "μύησης" στα μυστικά του οίνου, ενός προϊόντος στενά συνδεδεμένου με την απόλαυση και τον πολιτισμό.