Όπου η παράδοση
Χορεύει με την καινοτομία
Οικογενειακοί αμπελώνες με
Αγιωργίτικο

Φωλιασμένο στους ηλιόλουστους λόφους της Νεμέας, το Κτήμα Μπαϊρακτάρη είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό οινοποιείο. Είναι μια ζωντανή ιστορία πάθους, κληρονομιάς και τέχνης της οινοποίησης. Ιδρυμένο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αυτό το οικογενειακό κτήμα συνδυάζει όμορφα τις παραδοσιακές πρακτικές με τις σύγχρονες τεχνικές. Στην καρδιά του Κτήματος Μπαϊρακτάρη βρίσκεται η δέσμευση της οικογένειας Μπαϊρακτάρη να αναβιώσει παλιές μεθόδους οινοποίησης. Τα εύφορα εδάφη της περιοχής και το ιδανικό κλίμα είναι ιδανικά για την καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών σταφυλιού, επιτρέποντας στην οικογένεια να αποτυπώνει την ουσία της Νεμέας σε κάθε μπουκάλι. Η αφοσίωσή τους έχει χαρίσει στο οινοποιείο την αναγνώριση, γοητεύοντας τόσο τους λάτρεις του κρασιού όσο και τους κριτικούς.
Τιμώντας την παράδοση, το Κτήμα Μπαϊρακτάρη αγκαλιάζει την καινοτομία. Ενσωματώνοντας βιώσιμες πρακτικές με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, η οικογένεια δημιουργεί κρασιά που απευθύνονται στους σύγχρονους ουρανίσκους, διατηρώντας παράλληλα την κληρονομιά της.
Σήμερα, το Κτήμα Μπαϊρακτάρη καλωσορίζει επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις προσφορές του μέσα από καθηλωτικές γευσιγνωσίες και ξεναγήσεις. Οι επισκέπτες προσκαλούνται να συνδεθούν με την πλούσια αφήγηση του οινοποιείου, όπου κάθε γουλιά αφηγείται μια ιστορία αφοσίωσης και ποιότητας.
Η τέχνη της οινοποίησης
συνδυάζει τεχνικές που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο με σύγχρονη τεχνολογία, επιτρέποντας την σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε στάδιο, από τη διαχείριση του αμπελώνα μέχρι τη ζύμωση. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή κρασιών που παλαιώνουν σε βαρέλια και σε αμφορείς με έντονες γεύσεις, προσκαλώντας τους λάτρεις του κρασιού να γνωρίσουν την πλούσια κληρονομιά και την παθιασμένη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει το Κτήμα Μπαϊρακτάρη.

Γευσιγνωσίες
7 ημέρες την εβδομάδα από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
Ξεναγήσεις
Τακτικά μέσα στην ημέρα.
200 χιλιάδες Φιάλες/Έτος
Από οικογενειακούς αμπελώνες, χρησιμοποιώντας ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται με Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και σύγχρονες τεχνικές. Ζυμώνεται με εξοπλισμό αιχμής και παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και αμφορείς.